Sykkelferie

Sykkelvogner

Tirsdag 28 Juni var vi pakket og klare for en 6 dagers sykkelferie. Planen var å sykle til Hamar tog stasjon, ta toget til Larvik, hvor vi skulle finne en teltplass (vi hadde nedre Ono i tankene). I Larvik skulle vi være et par dager. Eldstegutten var påmeldt skatekurs med påfølgende konkurranser hele onsdagen. I forbindelse med Larvik open. De neste dagene tenkte vi å se noen skatekonkurranser og deretter ta toget til Tønsberg. Så sykle fra Tønsberg til Tjøme, der vi ønsket noen dager i skateparken og stranda. Før vi på søndagen ville sykle fra Tjøme til Tønsberg og så ta toget hjem til Hamar.

sykkelvogn for barn

Vi hadde en fullpakket Nordiccab Explorer sykkelvogn, med telt, utstyr, klær og mat for noen dager. For å redusere vekten hadde vi et lite 3 mannstelt, kun to liggeunderlag som tok liten plass og vi hadde tørket og laget vår egen turposemiddag for 2 dager, havregryn og vaffelposer til frokost, lunsj og kvelds. Resten av maten skulle vi handle fra dag til dag. Vi hadde to skateboard festet på Nordiccab Explorer og løpesykkel til 3-åringen festet på Nordiccab Urban. 3-åringen og minstejenta på 6 mnd satt i Nordiccab Urban. Det anbefales vanligvis ikke å ha barn i sykkelvogn før de er ca 1 år gamle, men Nordiccab Urban har dempere og et stabilt og trygt sete for små barn. Vi sykler også ekstremt forsiktig over dumper og kanter, og det ser ut til å være veldig stabilt og sikkert for minstejenta på 6 måneder.

sykkelvogn sammenleggbar

Vi ringte NSB på forhånd for å forhøre oss med hensyn til sykler på tog. Noen strekninger kan man reservere sykkelplass, men ikke på den strekningen vi skulle. Vi måtte derfor gå på toget å se om vi fikk plass. Med to sykkelvogner og tre sykler var vi usikre på om dette ville gå. Første påstigningen møtte vi en rimelig sur konduktør. Hun virket misfornøyd over den store lasten vår og vi måtte fordele oss over flere vogner. Vi fikk beskjed om å ta toget til Eidsvoll og bytte tog der, da ville vi komme på den første påstigningen på toget til Larvik. Hun sa meget så snurt at vi skulle spørre konduktøren på det neste toget om de ville ha oss med. Jeg ble rimelig stresset over situasjonen og lurte på hva i alle dager vi hadde tatt oss ut på.

Nordic cab sykkelvogn

Vel fremme i Eidsvoll ventet vi på neste tog og håpet på en mer servicevennlig konduktør, og større plass. Og det fikk vi!! Konduktøren på dette toget var enestående. Han smilte vennlig og ønsket oss velkommen på toget, hjalp oss på plass og var superhyggelig med ungene. Han pratet lenge med både oss og ungene. Lurte på hva slags planer vi hadde og sa det var sprekt gjort. Når vi skulle av toget passet han på at vi fikk med oss alt og ønsket oss lykketil på ferden. Nå så alt ganske så mye lysere ut og humøret var på topp.

sykkelvognVel fremme i Larvik var klokka blitt 22.30, vi hadde trodd og håpet at ungene skulle sove på toget, men de var rimelig oppspilte og gira så det var ikke snakk om noe søvn der. Vi syklet for å finne et toalett, og etter en do og matpause var klokka blitt 23.30. Vi snakket med en dame på bensinstasjonen, som viste seg å sitte i styret til skateklubben, hun visste ikke om noen teltplass i nærheten og nedre Ono ble litt for langt for oss så seint. Vi syklet til nærmeste hotell. Der var det ingen ledige rom. Så vi syklet videre til neste. På Hotell Farris hadde de et ledig rom og vi var så heldige å få rabatter. Vi sover ikke ofte på hotell så ungene ble i ekstase, og ennå mer oppspilt når vi ankom rommer vårt. Det tok sin tid før roen senket seg. Men fy så godt det var å få lagt seg ned i en myk hotellseng på Farris bad denne natten.

20160629_122703Neste morgen gikk jeg og eldstegutten ned å spiste frokost, uten å vekke resten av gjengen og syklet bort til Larvik skatehall for å delta på skatekurset. Resten av gjengen tok en ennå roligere morning og spiste en ennå seinere frokost. Jeg fulgte litt med på eldste gutten og så til at han følte seg trygg før jeg syklet tilbake til hotellet for å hente resten av gjengen og bagasjen. Gleden var stor da eldstegutten traff på en gutt han hadde vært masse sammen med på skategallaen i Tjøme noen uker i forveien. Jeg forhørte meg med noen på skate kurset angående teltplass og tok også en tur innom turistforeningen. Nedre Ono viste seg å være nærmest og der skulle det også være veldig fint å telte. Men med vår store last og at vi skulle tur/retur skatehallen/parken i noen dager kunne bli en utfordring med tanke på bratte bakker og litt lang vei. Vi la det hele på vent og koste oss med en dag full av skate.IMG_20160629_150812

Larvik skatehall var en nyoppusset og fin hall med nye morsomme utfordringer for eldstegutten. Instruktørene for kurset var Hermann Stene, Didrik Galasso og Tonje Pedersen. Det ble en dag proppfull med masse skatemorro for kidsa. I konkurransen fikk alle premier og vi hadde en som var rimelig fornøyd over å få premie for best stil og tøffest shorts!! Det hele ble avsluttet med en grillfest. Etter endt kidsdag fikk også vi prøvd oss litt i hallen. Nå måtte vi ta en avgjørelse på veien videre. Vi kom frem til at det skulle være en hyggelig tur for oss alle, det å streve oss til og fra skateparken i oppoverbakker kunne by på mer slit enn kos. Vi valgte å google å se om vi fant noe rimelig overnatting i Tønsberg for en natt. Vi fant et tilbud på Active hotell på booking.com, og tok toget til Tønsberg med det samme.

sykkelvogner

Det å sykle seg gjennom en by vi ikke har sett på nært hold før var en ny og spennende opplevelse for oss alle. Man ser og opplever så mye mer på veien på sykkel, og stemningen i Tønsberg denne kvelden var livlig og hyggelig.

20160630_161627

Vi hadde ikke fortalt guttene noe om hotellet vi skulle til. Gleden var derfor stor når de så skliene på utsiden av badelandet rett ved, og de kom inn å fikk se bilder av både badeland, lekeland og spillrom. Det var også gratis inngang til både badelandet og lekelandet for gjestene på hotellet.

IMG_20160630_094254Denne natten testet vi Nordiccab Explorer som reiseseng. Vi hadde på forhånd tatt ut setene, siden vi brukte den som fraktevogn til bagasje på denne turen. Så vi tok ut utstyret og la inn en sovepose og ett hånkle som underlag, la hun oppå sin egen lille pose. Trillet hun litt og der sov hun godt til morgenen etter. Dette er forøvrig den beste reisesengen vi har brukt på tur. Den kan trilles/rugges, har myggnett og skjerm som gjør det lunt og mørkt. Så vi kunne helt fint sitte oppe å se på tv og skravle litt i samme rom. Stor plass hadde hun også.

20160630_111029 20160630_123548

Vi har to aktive gutter som har en god del energi som må ut. Løpe i hotellkorridorer og hoppe ned trapper er jo gøy. Jeg ble jo også superimponert over 3-åringen som tok full løpefart og hoppet ned hele trappa inn til resepsjonen. Men det er jo ikke sikkert alle rundt oss blir like imponert. Det er vel også en av grunnene til at vi trives så godt ute. Da kan guttene få fri utfoldelse, leke og bråke så mye de vil uten at noen bryr seg, og uten at vi trenger å irettesette dem hele tiden.  Barn trenger å få være barn og den frie leken er viktig del av utviklingen.

20160630_12581220160630_160028

Gratis inngang til badeland, lekeland og spillrom, passet oss perfekt denne dagen det sprutregnet. Flaks som vi hadde, sluttet det å regne når vi var ferdig med leken innendørs, og klare for sykkelturen fra Tønsberg til Tjøme.

20160630_165005Litt oppoverbakke etter mange timer i badeland og lekeland, tar på for både liten og stor. Det gikk ikke mange meterene, før vi måtte ha en markjordbærpause langs veien.

20160630_171911Veien fra Tønsberg til Tjøme er 2 mil. Vi hadde tung last, det var mye bakker, og vi hadde sterk motvind hele veien. Noen partier var tøffere enn andre. Men vi tok det rolig og hadde pauser når ungene ønsket det. Det ble riktignok ikke mange pausene. Utholdenheten og tålmodigheten til ungene imponerte oss nok en gang.

20160630_174701Gleden over å se en jordbærselger har aldri vært så stor.

IMG_20160630_191433Vi tok en lang pause i skogkanten halvveis og koste oss med jordbær og masse snacks.

IMG_20160630_201648

Mye spennende å se langs veien for en 3-åring.

20160630_204531Gøy for ungene å se på utsikten fra brua over til Tjøme, og også ta en titt ned på båtene som kjørte under oss. Denne dagen var det voldsomt vindfullt der oppe, men alikevel stor stas.

20160701_114023Denne gangen  ville barna sove på campingplass, vi hadde egentlig sett oss ut et annet rolig sted på kartet, men vi er ikke ofte på camping og det er alltid stas for barna å leke med andre barn. Den nærmeste campingen vi kom til var Svelvikstranda camping, den var også nærmest skateparken. Vi klarte å klemme oss sammen i det lille 3-mannsteltet. Utstyret hadde vi stående ute i Nordiccaben med regntrekk, og tok frem etterhvert som vi trengte. Siden teltet var såpass lite at vi ikke fikk plass til ting og klær inne.

IMG_20160630_234644

Det var utrolig godt å få opp teltet og legge seg inn i posen etter den vindfulle og rimelig tunge turen inn til Tjøme.

20160701_095859(0)

Morgener i telt er alltid så koselige. Stort sett har vi masse tid, og første morgenen er barna spente og gleder seg til å utforske det nye stedet.

IMG_20160701_123749Været var veldig ustabilt denne første dagen, det regnet mye og vinden var kraftig. Vi ble derfor på campingplassen.

IMG_20160701_215455

Men det fine med dårlig vær, er at man som regel får hele stranda for seg selv, og ungene bryr seg jo ikke om været. Svelvikstranda er ganske så fin.IMG_20160701_211548

Barnevaderen er kjekk å ha på turer ved vannet.

IMG_20160701_210706

Hoppe i bølger er gøy. Vi så brennmaneter, glassmeneter og vi fant noen store krabbeklør.

IMG_20160701_172251Etter lek og sykkeltur i regnet er det godt å slappe av i teltet.

IMG_20160702_110515

Da det regnet på andre dagen var det blitt kliss vått inne i det lille, gamle teltet vårt. Det regnet også gjennom taket. Og regntøyet vårt var kliss vått.

20160701_131833_005Det var god service på campingplassen og vi fikk tilbud om å tørke tingene våre inne i garasjen, og noen snille naboer lurte på om vi ville låne tørkestativ. Men vi fikk hengt opp over teltet, og Nordiccabene og vinden tørket det ganske så raskt.

IMG_20160702_181630

Og heldigvis kom finværet, og vi tok sykkelturen bort til Tjøme skatepark. På veien fant vi  dette fantastisk fine treet som skilte seg ut i mengden med trær.

20160702_190242

Og vi fikk en fantastisk fin dag  i parken. Vi kjøpte inn engangsgrill og burgere og ble der hele dagen. Eldstegutten var ivrig og droppet fra store høyder. 3-åringen skatet rundt på knærne og fikk også sykle rundt med løpesykkelen når det ble labert med folk der. Minstejenta koste seg i Nordiccaben, og er også ganske så ivrig på å følge med skateboardene som raser forbi. Mens mannen droppet fra den store verten for første gang!! Imponerende for en mann på godt over 30!

20160701_210037

Dagen etter hadde vi en rolig morgen i teltet før vi tok fatt på turen hjemover.

IMG_20160703_223926

Reisen hjem var veldig fin. Vi hadde strålende vær. Medvind og hadde tid til en lang ispause på halvveien. Det gikk ganske så mye raskere på tilbakeveien.

20160703_153511 20160703_155330

I Tønsberg fikk vi også tatt en spise, skate og parkour pause. Før vi syklet til toget som tok oss hjem til Hamar.

Dette var en helt fantstisk tur for oss alle og vi anbefaler virkelig en sykkel/togferie. Man ser og opplever ting man ikke legger merke til med bil. Litt slit på veien gjør også de små tingene man vanligvis tar for gitt, så mye mer betydningsfulle. Gleden over markjordbær i veikanten, eller felles jubel over en jordbærselger langs veien. Følelsen av å komme frem til målet, etter en lang sykkeltur, og få krype trøtt og sliten inn i soveposen. Og den felles mestringsfølelsen over å klare noe sammen. Eldstegutten fikk masse skryt og var rimelig stolt over seg selv. Han syklet hele veien uten å klage en eneste gang, til og med i sterk motvind. Han er ganske vant til å sykle i nærmiljøet vårt og vi har vært på et par sykkel/teltturer, men da mye lettere distanser. Jeg vil nok anbefale å begynne med korte distanser og se det hele ann underveis. Vi kommer garantert til å dra på flere slike turer og anbefaler andre familier å gjøre det samme.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: