Pizza på bål! Super enkelt og skikkelig digg;D

Da har vi testet ut pizza på bål. Vi trodde det skulle bli vanskelig, men det viste seg å være super enkelt!

Ifølge ungene og kompisen var «det syykt godt»!! Mannen som er ekstremt kresen, pirkete i matveien, og som alltid sier akkurat hva han mener om rettene. kunne fortelle at «dette blir nok verdens beste pizza, hvis vi piffer den opp med litt krydder» (noe vi desverre glemte å ta med oss denne gang). Jeg kan påstå å si at dette er noe av det beste jeg har smakt, bunnen fikk en deilig sprøstekt bunn, med en nydelig smak av noe jeg ikke helt klarer å sette ord på. Og maten smaker jo alltid så mye bedre ute;)

pizzabunn:

  • 12 dl hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 dl olje til steking

Bland først alt det tørre, deretter vann. Kna deigen i 5 min. putt deigen i en pose eller boks. Og pakk den ned i sekken.

Fyll:

Denne gang hadde vi raspet ost, 1 glass pizzasaus, 1 grillet kylling som jeg delte opp i småbiter, mais og ananas i biter.

Når vi kom frem delte vi deigen og klemte den flat. Vi fikk tre mellomstore pizzaer, som var nok til to voksne og tre barn.

Vi stekte en deig av gangen, med mye olje og snudde den når den var brun og litt sprø. Når den var stekt på begge sider, tok vi på fyllet og la på lokk, lot den så stå til osten var smeltet.

pizzabunn

pizza

Resultatet ble «syykt god pizza» 😉

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: