Pakkeliste for telttur på høsten

Nordiccab telttur

Vi har helt siden eldstegutten var liten vært mye ute i naturen, vi begynte i det små. Vårt første steg til overnatting med barn i naturen ble turistforeningen sine hytter i Oslo marka.

Turistforeningen har mange hytter rundt om i hele Norge, og på ut.no finner du en oversikt over hyttene. Der står også antall km inn til hytta. Vi tok de nærmeste først og det steg gradvis i lengden. Vi gikk og syklet med Nordiccab inn til hyttene. Når vi gikk hadde vi en Nordiccab med bagasje og barn i bæremeis. Når vi syklet hadde vi en Nordiccab med barn, og en Nordiccab i varevognutgaven med bagasjen.

Når vi benytter oss av hyttene, slipper vi unna med en del last, som telt og kjøkkenutstyr. Men nå liker vi teltlivet bedre, for oss kan ingenting måle seg med en natt i telt. Man kommer så mye nærmere naturen og alt det fine den har å by på i telt. Jeg husker min egen usikkerhet rundt pakkingen til vår første telttur, husker jeg googlet en masse, men det var lite informasjon å finne. Tenkte derfor jeg skulle komme med vår pakkeliste til telttur og håper den kommer til nytte for noen.

Nå har vi tre barn og bagasjen har økt betraktelig. Vi hadde ikke kommet oss på tur uten Nordiccab. Den rommer så mye mer enn en stor tursekk, og uten den hadde vi ikke fått plass til alt.. Når vi skal på tur liker vi å gå ett stykke innover i skogen, der får vi den roen vi søker når vi vil på tur, og selv om vi stort sett ikke går mer enn 1-3km får vi en følelse av å være langt inn i villmarka.Vi synes den beste måten å frakte ting på er at mannen tar en Nordiccab med drag etter seg, da bruker vi enten en hel Nordiccab Explorer eller kun varevogndelen, dette kommer an på lenge på turen i forhold til last.

7 åringen bærer egen sekk med sine klær, matpakke og ting.

3 åringen bærer egen sekk med noe, ikke mye. Matpakke, drikkeflaske og noe klær. Det er mest for at han selv skal føle han bidrar ,og for at han skal lære seg at han alltid må bære egen sekk på tur. Jeg tror og håper at han da ikke vil klage når sekken gradvis går opp i vekt med hans alder og evne. Dette har vi erfart med 7 åringen og der funket det utmerket. Han klager aldri over å bære på tur.

I Nordiccaben som mannen drar etter seg, har vi alt av utstyr og mat. Jeg har en 80L sekk på ryggen med klær og sko.samt drikkeflasker og det minstejenta måtte trenge av klær,mat og bleier. Også har jeg minstejenta i bæreselen på magen.

img_20160904_231003

Pakkeliste for telttur på høsten

VI HAR ALLTID MED OSS:

Vi pakker stort sett det samme til en og to netter. Reduserer selvsagt ned på maten, og kan nok også kutte ned på noe klær. Men vi tenker alltid det er bedre med for mye enn for lite. Samtidig må vi ha med så lite som mulig hvis vi ønsker å gå et stykke fra bilen. Noe vi helt klart liker best når vi er på tur.

-Matpakke og drikkeflasker på veien

-Telt

-Frokost, lunsj, middag og kvelds for turen (pleier å ta med produkter som veier lite. Dette avhenger av hvor langt vi skal gå.)

-Kjeks, chips, popcorn og popcornkjele

-2 liggeunderlag til oss voksne

-1 Reinsdyrskinn som liggeunderlag til ungene(evt 2 liggeunderlag, kommer an på temperatur)

-5 soveposer (Nå på høsten bruker vi 3-sesongsposer, eller vinterposer. minsejenta på 8mnd bruker vognpose med et lite saueskinn i bunn)

-Jervenduken (brukes hvis vi trenger ekstra varme, til sitteunderlag for oss alle, leketelt til ungene)

-Primus, gass

-1 stor kjele, en stekepannetil primus og bålbruk

-Skjærefjøl, kjøkkenkniv

-Bestikk

-4 dype tallerkner

-Mat og vann for turen

-4 lommelykter

-Fyrstikker til bål

-Førstehjelpsutstyr, alt til sårbehandling og skader, samt febermål og smertestillende.

-Kart

-Nødlader til mobil (Vi sørger også for at en av oss alltid har mobil med batteri, itilfelle nødsitusajon skal oppstå, vi har derfor en mobil som er avskrudd under turen)

-Tannbørster, tannkrem, hårbørste, toalettpapir, antibac

-Kamera

-Fiskeutstyr (hvis vi er i nærhet av vann)

-Øks (hvis vi skal tenne bål)

MINSTEJENTA på 8 mnd:

-2 ullbodyer

-2 ullongs

-1 par superullsokker

-1 par ullsokker

-1 ekstra lue

-1 par votter

-1 ekstra ulldress

-Vann og vindtett dress (på seg eller lett tilgjengelig)

-Tynn ullhals (på seg eller lett tilgjengelig)

-Votter (på seg eller lett tilgjengelig)

-Skifteunderlag, bleier og våtservietter for turen

-Grøt, middag, vannflaske, melkepulver, kokt vann på primus, kaldt vann på flaske, smekke

-Kosebamse

3-ÅRINGEN OG 7-ÅRINGEN:

-3 boxere

-2 par superullsokker

-1 par ullsokker

-1 superullgenser

-2 superulllongs

– 1 fleecesett

-1 ekstra turbukse

-1 tykk ullgenser

-1 ekstra lue

-1 par votter

-1 hals

-regntøy og støvler

-Vind og vanntett jakke og bukse ( på seg eller lett tilgjengelig)

-Bamse, bok, spikkekniv, dyreyatzy

MEG OG MANNEN:

-1 par ekstra superullsokker

-1 ekstra superullsett

-ullsokker

-2 sett undertøy

-Varm ullgenser

-Myk bukse til å sove i

-Lue

-Votter

-Rengtøy

koko

GOD TUR;)

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: