Noen erfaringer med pulken

Vinteren her oppe i nord har bydd på helt enorme mengder med snø, mye mer enn det som er vanlig. Brøytekantene bare utenfor huset er skyhøye, men forhåpentligvis er det nok nå, forhåpentligvis kommer det ikke stort mer nå og forhåpentligvis kommer våren snart.

 

Vi kjøpte vår første Explorer i juni i fjor, og den er flittig brukt siden. Det er jo ikke uten grunn at den kalles en helårsvogn. I tillegg at den fungerer som andre vogner og pulk, har den mange andre funksjoner som gjør den allsidig. På vinterstid er Exploreren vår skodd med ski hele tiden, og det har gjort at snøen ikke er noe hinder for oss å komme oss av sted. Her vi bor har vi ubebygd natur bokstavelig talt rett utenfor stuevinduet vårt, og det jeg liker ekstra godt med Exploreren er at vi med ski på vogna ikke er avhengig av å gå etter brøytet vei på våre trilleturer, men vi kan sette kursen akkurat dit vi vil.

Et bilde fra en januardag. To fluer i en smekk; pappa og tante temmer noen okserein og ho mor går tur med ungen så hun får tatt dagluren sin.
Meget god plass i vogna, god plass til dunposer og alt som må til for å unngå at ungen skal fryse.

 

I jula og ved nyttårstider var vi ved reinflokken i fire uker. Vi holder til langt oppe på fjellet med flokken på vinterstid, omtrent fem mil fra bilvei. Det betyr mange timers scooterkjøring før vi er fremme. På fjellet får vi også gått de daglige turene våre når vi har skiene på vogna. Datteren vår er vant til å sove dagluren sin ute i frisk luft, og et pluss med Exploreren som jeg setter stor pris på, er at selve rammen ikke ligger rett mot bakken. Det at det er litt luft mellom bakken og rammen, gjør det lunere inne i vogna, så da er det ikke fare for at ungen fryser når hun skal sove ute.

Rett fra scootersetet etter å ha kjørt flokken og på en liten gåtur så ungen får sovet litt – fullt påkledd med kjøredress og skinnlue. Litt artig syn.

Nå er endelig mørketiden over her oppe i nord, og sola har også endelig meldt sin ankomst igjen. Vi er på vei mot det som etter min mening er den fineste tiden av året – våren. Lufta blir mildere og dagene lenger. På slike dager – på ekstra fine solskinnsdager får man gjerne lyst å dra ut på en litt lenger tur. Vi har enda ikke blitt å dra på skitur på noen skiløyper, men vi drar gjerne på skiturer på elveisen utenfor huset vårt. Etter endt skitur sover som oftest ungen enda, og enkelt og effektivt tar jeg bort draget og setter på trillehjulet fremst på vogna som støtte så vogna står rett når hun sover. Supergenialt konsept!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: