Endelig vinter

På skitur

Jeg elsker å gå på ski, og gledes stort over at det endelig er skiføre i Oslo. Som aktiv supermosjonist i langløpsgamet har jeg tidligere brukt mange timer på ski i løpet av vinteren. Etter at vi fikk Henrik i desember i fjor har selvsagt prioritering av fritiden blitt litt annerledes, der å tilbringe tid med Henrik er viktig for meg. Derfor legges nå det meste av trening som transport til og fra jobb, etter leggetid eller i sove-tid på fridager. Men nå som vinteren og skiføret har kommet kan jeg endelig ta i bruk pulk funksjonen på Explorer` n. Det er supert å kunne kombinere to ting jeg liker veldig godt, trening og tid med Henrik.

Det er veldig koselig å ha Henrik med på noe som har betydd veldig mye for egen oppvekst. Og inntil han kan gå på ski selv sitter han svært godt bak i Exporer`n

Barna i Explorer sitter godt beskyttet

Da vi var på jakt etter pulk på senvinteren i fjor var både skifølelsen for den som skulle dra pulken, og komforten for den som skulle sitte i pulken viktig. For at ta den som drar først:
• Trekkselen sitter godt på kroppen, og magebeltet er bredt. Selen kan enkelt justeres mellom dame 60 kg og mann 90 kg på null komma swich.
• Justerbare drag gjør at du kan veksle litt på hvor langt bak du vil ha pulken. Erfaringsmessig bør man ha den på det lengste ved klassisk (diagonal) pga plass til fraspark, mens kan ha den litt forkortet på skøyting. Dragene festes enkelt med festebolter i trekkselen.
• Skiene går perfekt på hver side av sporet, ca der du setter stavene. Dette gjør den stabil, men heller ikke bredere enn at du kan gå der det kun er scooterkjørt.
• Teknikken som funker best er vanlig diagonalgang. Da oppleves cab’n veldig stabil, og du kan gå tilnærmet normalt som du ville gått uten pulk. I bratte oppoverbakker er det selvsagt tyngre og man må nok godta mer fiskebein enn man er vant til 😉 Pga hoftas bevegelse når man staker er det denne teknikken som kanskje egner seg minst uansett hvilken pulk du har.
• I nedoverbakker følger cab’en veldig fint. Jeg har stått i relativt krappe svinger og pulken har fulgt smooth etter. Man må selvsagt være oppmerksom på at i bratte nedoverbakker så vil en tung pulk gi deg litt ekstra fart. Min erfaring er at dette merkes mest om du prøver å ploge for å kjøre saktere enn det som er naturlig ned bakken.

På skitur med Nordic Cab Explorer

For den som er så heldig å få sitte bak i Explorer`n:
• Mulighet for å midtstille selene slik at mini sitter i midten slik at det blir god plass. Vi har i både lammeskinn og dun pose, og allikevel er det god plass på hver side.
• Vinduer på begge sider til å se ut. Disse kan også lukkes for solskjerming. Det er også solskjerm foran.
• Setet kan legges ned eller settes opp akkurat slik du/mini ønsker.
• Bevegelsen cab’en får virker svært søvndyssende på mini her i huset. Vi tøyser litt med at det er som å sitte i en stridsvogn. Og alle som har gjort det litt godt ut i en øvelse kjenner den følelsen..
• Når det blåser er det godt å vite at han sitter godt beskyttet fra alle kanter inne i cab’en.

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: