Et år med Nordic Cab Explorer

Oppsummering av året

Nå har vi hatt glede av Explorer ‘n i et år og jeg tenkte at det var på sin plass med en oppsummering. Året har vært preget av restriksjoner, men det har heldigvis ikke gått utover muligheten til trening- og turopplevelser.  Vi har vært litt rundt i Norge, men kanskje først og fremst har vi lært å sette pris på nærområdet rundt her vi bor på en annen måte.

Et år med Explorer

Fra baby til barn

Vi startet ut i fjor med en liten baby på 3,5 måned som koste seg veldig i babysetet, og i dag har vi en på 15måneder som koser seg vel så godt i den vanlige festeanordningen. Nordic Cab Explorer oppleves som en vogn barnet kan vokse i uten for store justeringer. Vi har hele tiden valgt å ha Henrik midtstilt i vogna. I babysetet lå han fint og stabilt, og nå benytter vi nakkestøtten for ekstra stabilitet.

Det som har endret seg mest fra baby til barn er bruksområdet. Da han var baby, var cab ´en stort sett kun for soving og turen ble lagt mest etter hva vi hadde lyst til/mulighet til på den tiden Henrik skulle sove. Vi bruker den fortsatt til soving på de lengste turene, men nå fungerer den også mer som en base og framkomstmiddel når vi er på tur som alle har glede av. Han er fortsatt liten, og det er fint å kunne hvile litt i cab ‘en når han ikke ønsker å gå mer.  Vinduene har enkle av og på løsninger for solskjerming som gjør det enkelt å regulere mellom sovettid og turtid. Hoved luka foran kan også rulles helt eller delvis opp slik at man kan ha god kontakt når han sitter og følger med. Han har nylig lært seg å heie, og det gir litt ekstra motivasjon når det ropes ”heiia, heiia”  fra vogna.

Explorer er vogna som vokser med barnet.

Det beste med Nordic Cab Explorer

Nå har vi fått testa vogna/cab ‘en/Explorer ‘n (kjært barn har mange navn osv..) på de fleste områder. Sykkel, langrennsski, fjellski, rulleski, løping og gåtur med forskjellig underlag, lengde og hastighet. Vi er veldig fornøyde, men jeg har valgt ut noen ting vi er ekstra fornøyd med:

  1. Stødighet på ski. I svinger styrer vogna godt etter den som kjører selv med større fart enn den jevne turgåer har. Den er lett å manøvrere og jeg kjenner nesten ikke at jeg har den bak (i svinger, nedover) . Dette var noe jeg var litt spent på, men er faktisk svært positivt overrasket.
  2. Vogna har høy sove Comfort. Jeg har vel nevnt det i et innlegg tidligere, eller så har jeg iallfall tenkt det. Han sover så godt, og vi tøyser med at det minner om å sitte i en stridsvogn, spesielt på ski.
  3. På ferier når du bare har plass til en vogn, da har du alt i et. Og nå på vinteren, hvis du har litt å gå til skiløypa er det bare å sette på hjulene. Skia kan du feste på siden, og enkelt klipsas av og på når du kommer til snøen. Denne funksjonen har jeg benyttet meg av flere ganger. Tungt å dra pulk på grus..

 

Nå har vi flyttet ut av byen, og vi gleder oss til en vår og sommer med cab ‘en på tur i nytt nærmiljø.  Og ikke minst henting og bringing i barnehagen med Henrik som heier bak!

Maren Thomasgaard

@marenthomasgaard

 

 

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: