Sykkelferie

Planlegger du sykkelferie i sommer? Norge er det beste utgangspunktet for en aktiv ferie. Med Nordic Cab er du klar for sommerens eventyr, nå har du muligheten til å utforske nye steder, veier og fjell.

Sykkelferie med barn i Sykkelvogn

Med små barn er det praktisk å bruke sykkelvogn. Nordic Cab er et barnevennlige alternativ, vi setter sikkerhet, komfort og brukervennlighet først. Explorer har ekstra innvendig høyde slik at barna kan utforske verden på sykkelturen. Det er god plass bak sete til oppbevaring av utstyr.

 

Sykkelferie med barn
Sykkel og telttur

 

Sykkelferie med barn kan være fantastisk. Med litt planlegging får hele gjengen en fin opplevelse.

Barn familier ser gjerne etter turer på veien uten for mye trafikk, motbakker og vakre omgivelser. Steder hvor man finner dette er gjerne langs elver, rundt innsjøer eller ute på øyer. Kanskje har du også kjennskap til noen områder i nærheten, da vet du hvor du finner de trivelige veiene, de beste badeplassene og flotte teltplasser. besøk steder som motiverer barna, for eksempel en besøksgård, et fiskevann eller et sted hvor dere får kjøpt deilig lokalmat. Det finnes mange familievennlige natureventyr og mye annet som man kan krydde opplevelsen med – slik at det ikke bare blir sykling.

Planlegging 

Planlegging er halve sjarmen med en slik ferie, og ikke glem de små i planleggingen. Forteller du barna om turen på forhånd, blir de involvert og vet hva som kommer.

Sykkelen gir stor fleksibilitet og rekkevidde, men turgleden er ikke nødvendig identisk med distansen. lange turer kan by på så mye, men hvor bør ferden gå hvor langt kan dere sykle hver dag? Er dere ferske med slike turer er det lurt å se etter et lokalt turmål, gjerne med en innsjø eller friområde. Bli ening om turmålet og fortell barna om hvor mye baker det er, og omtrent hvor lang tid det vil ta å sykle dette.

Hva skal med?

Hva for bagasje er det kjekt å ha med seg, er avhengig av hva slags tur man skal på (skal man bare slappe av, leke, fiske, gå tur, bade etc.) og barnas alder. For de fleste er det lærerikt å se at man kan klare seg utmerket med og leve litt enklere uten at man trenger og kjede seg. Kanskje uten leker, nettilgang og elektroniske duppeditter. Naturen i seg selv er en fantastisk plass for lek og oppdagelse.

Små stopp underveis

Forberedelse

 • sørg for at alle sykler og sykkelvogn er i god stand. at dekkene er pumpet, at gir og bremsene fungerer. Gode ​​bremser på egen sykkel er også ekstra viktig når du sykler med sykkelvogn.
 • Sjekk sykkelfeste og sykkeldrag for slitasje på sykkelvogn. Bytt ut ting som er skadet eller har stor slitasje.
 • Husk på regntrekk til sykkelvogn.
 • Ha med litt verktøy i tilfelle sykkelen din trenger litt justering underveis, mange små justeringer fikser du selv.
 • Husk på lappesett og ekstra slanger.
 • Fortell barna hvor turen går, omtrent hvor lang tid det tar, hva man kanskje kan se og gjøre underveis.
 • Husk på at barn skal bruke hjelm i sykkelvogn, og alltid sitte fastspent.

Stop i tide – det er ingen skam å forandre reiseruten.

Explorer har stor lagringsplass bak sete

Pakketips

I tillegg er det mest åpenbare, som toalettsaker og nødvendig sykkelutstyr, er det noen ting man alltid bør ha med seg på tur.

Tar man utgangspunkt i en vanlig familie, er det å ha med nok mat og drikke kanskje punkt en. Dert er også godt å ha regntøy av god kvalitet, siden det å bli våt er snarveien til kald og sur.

Andre ting du må huske

 • Kart
 • Solkrem
 • Gips, gnagsårplaster, myggolje
 • Powerbank
 • Toalettpapir
 • Kaffe
 • Hjelm
 • Sykkelhansker
 • Sykkelbriller
 • Tynneullplagg
 • Lette tur klær som ikke tar for mye plass.
 • Kompakt telt og liggeunderlag som er enkel å pakke.
 • Stormkjøkken og bestikk
 • Telt

Det blir plutselig mye man skal ha med seg, så hvordan får man med seg alt? Nordic cab Explorer har stor lagringsplass bak setet. Det å pakke «riktig» for en sykkeltur på flere dager er noe man trolig ikke får til på første forsøk. Det krever at man prøver og feiler litt. Er dere flere så kan man også bruke varevogn til sykkel i tillegg. Man ser hva som funker og hva man ikke trenger å ta med, og så har man lært noe til neste gang. Det er faktisk halve moroa med og dra på «ekspedisjon»

Tips til sykkelturer med familien 

DNT har tips til fem flotte sykkelturer med familien. Les mer her

Gud tur!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: