Mat på bål

Lag mat ute

Ingenting smaker så godt som maten du spiser utendørs, og mat på bål er ikke noe unntak. Å samles rundt et bål er noe av det hyggeligste familien kan gjøre.

Mat på bål

Bål matfavoritter.

  • Pølser med brød og lomper er en klassiker og smaker ekstra godt på bål. Det finnes smarte pølsepinner som du kan ta med deg i sekken, eller lag en aktivitet ut av og spikke pølsepinner ute på tur.

 

  • Foliepakket mat på bål. kutt opp fisk, kjøtt eller kylling og ha det sammen med grønnsakene dere liker. La barna være med å velge grønnsaker og smake litt underveis, mens du forbereder bålmaten hjemme på kjøkkenbenken. Pakk godsakene i aluminiumsfolie, og vipps så er maten klar for bålet.
Laksepakke på bål
  • Pannekaker. Du blir for populær når du begynner å steke pannekaker over åpen ild. Lag pannekake røre hjemme og hel den over på en flaske. Bruk en grov stekepanne med langt skaft, og ha med stekespade for å snu pannekakene. Det er lurt og ha med litt flytende margarin for at pannekakene ikke skal brenne seg fast.

 

  • Pinnebrød er en klassiker som må være på listen. Lag deigen kjapt hjemme og ha det med i en pose. Tvinn det rundt en pinne og stek over gløren.
Pinnebrød på bål

 

Juster ambisjonsnivået- noen ganger kan det være helt greit med rett i koppen, pølser eller viltgryte på pose. Forbered så mye som mulig hjemme, ta med ingredienser i tette bokser evt poser.

Flere oppskrifter til mat på bål finner du her

 

 

 

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: