Skitur med Barn

Store skiprestasjoner

I Norge har vi en stor ski tradisjon og vi har mange flinke utøvere som presterer bra. Men mange av oss føler vi først kan snakke om store skiprestasjoner når vi får med oss både ettåringen, fireåringen og sjuåringen på en runde i lysløypa uten at noen får raserianfall eller legger seg ned i grøfta.

skitur med barn
           Store og små skiprestasjoner

Skitur med barn i pulk

Er barna for små til å selv gå på ski, kan en pulk være løsningen. Barna sitter godt beskyttet mot vær og vind. Når barna blir eldre og vil prøve seg på ski, kan de holde godt grepp i håndtaket slik at de får drag hjelp i oppoverbakkene og hjelp til brems i nedoverbakkene. Barnet kan gå noe av turen selv, sammen med og slappe av i pulken og nyte turen. Les mer om skitur med barn i pulk her

Gleden av og få være med

Mål og delmål

Ha aldri ambisjoner om å gå langt med små barn. Ha et mål og gjerne flere delmål underveis. Gjør også turen til et større eventyr, lage skattekart, les bøker ute, lag hinderløype. En hinderløype kan være at du setter to staver ved siden av hverandre med en tredje stav som tverrligger, slik at barna må bøye seg for å komme under. I oppoverbakken må de gå fiskebein, mens du i nedoverbakke kan sette opp slalåmporter og lage et lite hopp.

Mat på bål

Kle deg riktig

Skal du ut på ski tur med barn er det viktig å kle seg riktig. Gode og riktige klær øker sannsynligheten for en god turopplevelse. Med trelagsprinsippet kler du deg systematisk og lagvis. lagene holder på luft som isolerer og samtidig transporterer svetten vekk fra kroppen. Les mer om trelagsprinsippet her

Slik får du blide barn på tur

🖤 Ikke ha for store ambisjoner om å gå flere mil på ski med barna. Krevende  turer er sjelden smart

🖤 Selg in turen! Fortell hva dere skal gjøre, hva som blir morsomt og utfordrende.

🖤 Selg in turen! Fortell hva dere skal gjøre, hva som blir morsomt og utfordrende.

🖤 Legg inn minst en aktivitet som du vet slår an i løpet av turen.

🖤 Ha et klart turmål som dere sammen er enige om – gjerne en topp, et vann, en hytte eller lignende.

🖤 Legg opp til en rundtur hvis det er mulig. Det er mer motiverende enn å gå frem og tilbake.

🖤 Ta pauser – barn liker å gå i rykk og napp. Gjør matpausen hyggelig med bål eller primus.

God skitur!

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: