Julestemning

Ute aktiviteter i jula

På et tidspunkt i høytiden kommer følelsen snikende, det har kanskje blitt litt mye innetid for både store og små. Barna har mye energi og begynner å bli rastløse.

Heldigvis finnes det en løsning for å bevare julestemningen: Kom dere ut og få litt frisk luft!

julestemning ute
Ski tur med barn

Julestemning med eller uten snø

Har dere en vit jul med snø er det fint og komme seg ut på langrenns turer og aking. Er barna for små til å selv gå på ski kan pulk være en løsning. Barna sitter godt beskyttet mot vær og vind. Gjør matpausen hyggelig med bål, primus og varm kakao. Bygg snømann, lyslykt eller lag snø engler sammen.

Lag snømann sammen med barna

Er det ikke snø der dere bor finnes det fortsatt mange aktiviteter som kan bidra til ekte julestemning. I desembers mørker er det en egen liten høytidelig stemning og ro i skogen. Kanskje må dere lyse opp veien med en lykt? Det i seg selv er en spennende opplevelse for barna.

Trenger ikke mye planlegging

Dere trenger ikke å planlegge så mye, det kan gjøres veldig enkelt. en felles aktivitet der familien gir hverandre sin fulle oppmerksomhet, kan skape noen veldig hyggelige stunder. Felles lek, gjerne med litt mat og termos i sekken, er hyggelig for store og små.

Julestemning i byen
Julestemning i Hamar

Tips til ute aktiviteter i jula

  • Bygg en snøborg eller en snøhule
  • Hodelykt-tur i skogen
  • Tenn bål og drikk kakao
  • Gå på jakt etter dyrespor i snøen.
  • Ha snøballkrig
  • Gå på skøyter
  • Gå på jakt etter dyrespor i snøen

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: