Vinterferie

Vinterferie med barn

Vinterferien er en tid hvor man kan finne på masse aktiviteter med barna – uten at det trenger å koste mye. Det skal ikke mye til for å gi barn en stor og annerledes opplevelse, og det er veldig mye man kan finne på i naturen i nærheten av der man bor. Det viktigste for mange barn er faktisk det å være sammen og gjøre noe hyggelig med sine nærmeste.

Vinterferie med barn

Ski, skøyer aking i akebakken er populære vinteraktiviteter.  Ikke alle er født med ski på beina, og skøyter er et morsomt alternativ til langrenn og er i tillegg veldig sosialt. Uansett om dere leker ute eller, drar på langrennstur eller til skøytebanen er det hyggelig med et varmende bål. Her gir vi deg noen tips på bålmat

Pinnebrød på bål

 

Få vinterferiefølelsen på kafe eller restaurant

Det er ofte svært lite som skal til for å senke skuldrene. Når man har fri gir det en god feriefølelse å slippe planlegge, lage og ikke minst rydde opp etter måltidet. Hvorfor ikke unne deg og din familie en kosestund ute? Det er mange koselige steder og velge mellom.

Aktiviteter i vinterferien

Lag en flaskebane

Flaskebane er kjempegøy! Lag to ved siden av hverandre og se hvem som kommer først i mål. Eller så kan dere se hvem av flaskene som kommer lengst.

Gå på skøyter

Å gå på skøyter er veldig gøy, og et kjempegodt alternativ til å gå på ski. Husk bare å sjekke at isen er sikker, og bruk hjelm.

Mal på snøen med sprayflasker

Finn frem noen gamle ketchup-flasker, vannflasker eller sprutflasker og barna får pynte kunstverkene sine med vakre farger.

Lag snø figurer

Det er ikke bare snømann som er morsomt å lage i snøen. Hva med å legge snøballer etter hverandre som former en lang larva? Eller hva med en enhjørning i snø. Mal den i vakre farger, så blir den ekstra fin.

Lag snøhule

Å lage snøhule er alltid stas, la barna ha en hemmelig klubb og server de kakao og annet godt.

Måk små veier og lek med biler

Lag din egen bilbane med parkeringsplasser og snøhule-garasjer.

Lag snøborg

En skikkelig snøborg er nesten et must når man skal ha skikkelig snøballkrig. Hvorfor ikke dele opp i lag, og lage to snøborger.

Spill fotball

Fotball er like gøy sommer som vinter. Marker opp banen med en flaske farget vann, og la kampen begynne.

Lag snøengler

Finn et sted med masse løssnø, ta sats og hopp uti. Beveg armer og ben, og sørg for at hodet også har gitt avtrykk. Få hjelp til å komme deg opp, så ikke snøengelen blir ødelagt.

Finn en akebakke

Finn en god bakke og ak så mye dere orker. Pass på at dere ikke aker i veien eller slik at dere ender opp i veien.

Ha snøballkrig

Å ha snøballkrig er morsomt for hele familien. Tips! Del familien eller vennegjengen inn i lag og spill GRIS. Hvert lag har hver sin camp og hver spiller har fire liv. For hver gang man blir truffet av en snøball mister man et liv (man får en bokstav) Når man har fått alle bokstavene ( G-R-I-S) er man ute.

Hjelp til å måke snø

Gi barna en spade hver og la de få være med å rydde vekk snøen. De er ikke nødvendigvis så mye hjelp, men de synes det garantert er moro.

Gå på ski

Pakk ryggsekken med noe godt, og ta med hele familien ut i skiløypa. Med pulk til de minste barna kan hele familien komme seg ut på tur.

Les mer om en vellykket skitur med barn her.

Vinterferie
Skiprestasjoner

Lag fargerike isballonger til å pynte med

Fyll opp ballonger med vann og konditorfarge og sett de ut i snøen til de fryser til is. Når de er helt gjennomfrosne klipper du hull i ballongen og river den av. Nå har du vakre iskuler som du kan pynte ute med.

Dra i slalåmbakken

Det finnes mange familievennlige alpinanlegg rundt om i landet. Sjekk ut hvor tilrettelagt det er for barn i alpinanlegget der du bor og ta med hele familien i bakken.

Spill snøboocia

Lag snøballer og se hvem som er best til å kaste. Enten kan man finne en blink og forsøke å treffe, eller man kan rett og slett spille boccia.

Minigolf på snø

Kanskje du har en gammel golfkølle liggende? Eller hva med en krokket-kølle? Hvis du også har en tennisball eller annen fargerik ball, kan du spille minigolf. Lag en bane med flere hull og grav ned noen bokser til hull. Spilleren som bruker færrest slag på å slå ballen i hullet vinner.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: