Påskesferie

Motivert av sol og stigende temperatur. Påsken er tiden for å komme seg ut

Påskestemning på fjellet

Påsken kommer seint i år, men det er fortsatt gode skiforhold oppå fjellet. Ønsker du en klassisk påskeferie med langrennstur, appelsin og Kvikk lunsj, pakk skiboksen og kjør til fjells. Langrenn er den perfekte påskeaktiviteten for deg som vil senke skuldrene, men samtidig få rørt på deg. er barna før små til å selv gå på ski, er det fint og bruke barnepulk. Barna sitter godt beskyttet mot vær og vind. Når barna blir eldre og vil prøve seg på ski, kan de holde godt grepp i håndtaket slik at de får drag hjelp i oppoverbakken og hjelp til brems i nedoverbakkene. Barnet kan gå noe av turen selv samtidig som de kan ta noen pauser, slappe av i pulken og nyte turen. Ta små pauser underveis og nyt sola, drikk varm kakao og lag et skihopp til barna i snøen.

Start sykkelsesongen i påsken

Etter en lang vinter, er det ingen skam om du er lei av snø og kulde. Heldigvis finnes det påskeaktiviteter for deg også. Hent sykkel og sykkelvogn fra boden og dra på jakt etter de første vårtegna.

Sykkelsesong
Start sykkelsesongen

Påskestemning i byen

Det enkleste er ofte det beste, og det å pakke niste og dra på en spasertur kan være alt du trenger for å komme i påskestemning. Har du ventet utålmodig på våren, kan turer i vannkanten eller urbane strøk være midt i blinken.

Vår stemning i byen
Vårstemning i byen

Tips for en vellykket tur med barn

Tid til fri lek, glede og fantasi og spenning er viktigere enn gå langt. En nær tur kan bli et fint eventyr som overgår enhver topptur og god utsikt. Her er 10 tips for en vellykket tur med barn.

  1. Sørg for en god start! Pakk sekken i god tid, helst kvelden før.
  2. Selg inn turideen din til barna- vær entusiastisk.
  3. Ta med sunn og næringsrik mat og nok drikke.
  4. Lag gjerne bål og spis god middag ute. Ta med hengekøye til leking i pausene.
  5. Bestem dere for om målet med turen er å være ute og leke, eller om dere vil til en fjelltopp eller annet konkret turmål.
  6. Snakk om de positive turopplevelsene både underveis og etter turen.
  7. Vær med på leken når dere er ute. Lek og samtaler i naturen skaper nærhet og god kontakt mellom barn og voksne.
  8. Kle deg godt og praktisk selv også. Voksne som fryser er dårlig turselskap for barn.
  9. Husk å kle av barna hvis de blir for varme. La heller turen bli litt for kort enn alt for lang og ta mange pauser.

Husk at for barna betyr det ikke så mye hvordan hytta ser ut eller hvor mye penger du har brukt på påskeegg- det som sitter igjen er minnene om kvalitetstid sammen med foreldre og familie, og ikke minst gleden av å dele nye opplevelser og erfaring.

God Påske!

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: